travelaid.gr,Ταξίδια, οργανωμένες εκδρομές,κρουαζιέρες,πακέτα διακοπών,ταξίδια σε Ελλάδα,ταξίδια την Ευρώπη,γαμήλια ταξίδια,Ταξίδι στις Ινδίες

Χρυσό Τρίγωνο Ινδίας

Διάρκεια:  11 ημέρες

Κόστος από: 1020 €

Αναχωρήσεις 2016: 12/8, 26/8, 3/9, 21/10 & 11/11

Αναχώρηση για την Κεντρική Ασία με στόχο να σας γνωρίσουμε την Ινδία, μία από τις πιο μυστηριώδης χώρες του πλανήτη. Ολονύκτια πτήση.
Άφιξη στην Ινδία, την χώρα της φαντασίας και της προσδοκίας. Προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο του Δελχί, από όπου με πούλμαν συνεχίζουμε για να χορτάσουμε τις αισθήσεις σας, με εικόνες απίστευτες. Πέντε περίπου ώρες, θα διαρκέσει αυτός ο καταιγισμός εικόνων, που έχουμε προγραμματίσει να σας δείξουμε. Άφιξη στη Τζαϊπούρ και αμέσως θα διαπιστώσετε, γιατί η πόλη είναι μία από τις καλλονές της χώρας, βραβευμένη με κτίρια και παλάτια, σε τέτοιες αποχρώσεις που δίνουν στην Τζαϊπούρ, τα ευχάριστα χρώματα του δειλινού. Βγείτε στους δρόμους, υπαίθριοι πωλητές λουλουδιών, άντρες και γυναίκες, δίνουν μια εικόνα ανάλαφρη και ευωδιαστή στην πόλη.
Με τη πρωινή ξενάγηση θα γνωρίσετε την ερειπωμένη πόλη Αμπέρ, έδρα των ηγεμόνων της φυλής Μίνα, όπου θα σας μεταφέρουμε στην πλάτη ελέφαντα για να μάθετε και εσείς, γιατί την λένε Κεχριμπάρι και την προτίμησε ο Τζάϊ Σίντν για κατοικία του. Θα επισκεφθείτε το ναό Κάλι, το Παλάτι των κατόπτρων και τα ιδιαίτερα δωμάτια του Μαχαραγιά. Μ ετην επιστροφή σας στη Τζαϊπούρ, ο συνοδός σας θα σας αποκαλύψει το Παλάτι των ανέμων, το αστεροσκοπείο Jantar Manter, κοντά στο City Palace, με ακριβή εργαλεία μέτρησης του χρόνου και των ουράνιων σωμάτων και το Κυβερνείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας τριγυρίστε στα μαγαζιά.
Η σημερινή σας εκδρομή έχει ως πρώτη στάση την ακατοίκητη πια πόλη Φατεχπούρ Σικρί (πόλη της Νίκης), χτισμένη από τον αυτοκράτορα Άκμπαρ τον Μεγάλο και γνωστή για το μαρμάρινο Ναό με τον μουσουλμάνο Άγιο Shaik Salim Chisti, θαμμένο κάτω από σκέπη με μαργαριτάρια. Συνεχίζετε για την Άγκρα, πατρίδα του Ταζ Μαχάλ, παλιά πρωτεύουσα των Βασιλείων των Μουγκάλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της περιοχής.
Τα ΜΠΚ της UNESCO, Ταζ Μαχάλ και Κόκκινο Φρούριο, έχουν διαχρονική αξία. Πρώτη επίσκεψη το πολύ-φωτογραφημένο μαρμάρινο μαυσωλείο Ισλαμικής αρχιτεκτονικής Tαζ Mαχάλ, χτισμένο από το σουλτάνο Σαχ Τζαχάν για την πιο αγαπημένη από τις γυναίκες του. Ακολουθεί το Κόκκινο φρούριο, με τα ογκώδη κτίσματα της οικίας των Μουγκάλ. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.
Πρωινή μετάβαση με τρένο «Shatabdi» για το Tζανσί, με το επιβλητικό φρούριο. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για την Όρτσα, όπου θα επισκεφθείτε το επιβλητικό ομώνυμο φρούριο με τις όμορφες τοιχογραφίες και αργότερα θα έλθουμε στο Kαζουράχο με τους αμέτρητους ναούς και τα ερωτικά τους λιθόγλυπτα, τα οποία αντιπροσωπεύουν την πιο τέλεια έκφραση της μεσαιωνικής τέχνης της Iνδίας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.
Την ερωτική ένωση θείου και ανθρώπινου, θα μας αποκαλύψει η πρωινή περιήγηση που ακολουθεί, στους 22 παράξενους ινδουϊστικούς ναούς του Kαζουράχο. Oι περισσότεροι ναοί είναι αφιερωμένοι στο Bισνού και στο Σίβα. Ακολουθεί πτήση για το Βαρανάσι ,την πόλη που αγκαλιάζει περισσότερο από όλες τις άλλες, τη μυστηριακή ψυχή της Ινδίας, γεμάτη ενέργεια, ζωή, ναούς, γκατς, χρώματα και αρώματα και με σήμα κατατεθέν το ποταμό Γάγγη, ή αλλιώς «το ποτάμι της ζωής» Πηγαίνοντας προς το ξενοδοχείο μας ζούμε ένα απίθανο κολάζ του σημερινού βίου της. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, θα ακολουθήσει μια απογευματινή βόλτα με τα παραδοσιακά αμαξίδια και ευχάριστο τέλος με την παρακολούθηση των γιορτών Aarti στα γκατς του ποταμού Γάγγη.
Η Γάγγα είναι η «Θεά του εξαγνισμού», όπου οι πιστοί αναζητούν την λύτρωσή τους. Ξεκινάτε με μία πρωινή βαρκάδα στο διάσημο ποταμό και στη συνέχεια θα επισκεφθείτε τη βουδιστική πόλη Σαρνάθ, όπου εδώ και 2500 χρόνια, πρωτοδίδαξε τον κόσμο ο Βούδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση.
Ακολουθεί πρωινή πτήση για Δελχί και χρόνος ελεύθερος για να το ανακαλύψετε ή να χαθείτε στις πολύχρωμες αγορές του.
Ένας συνδυασμός επισκέψεων ανάμεσα στο Νέο και το Παλιό Δελχί ο σημερινός, για να δείτε τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους του νέου, αλλά και τη γοητεία των περασμένων χρόνων του παλιού με τα μαρμάρινα παλάτια, τζαμιά και παζάρια, που έρχονται σαν μια σειρά εικόνων απο ιστορίες Mαχαραγιάδων. Θα περιηγηθείτε στο απέριττο μνημείο του Γκάντι, στο Kόκκινο Φρούριο, στο Γισμά Mαχίντ, το μεγαλύτερο τέμενος στην Iνδία, στον ιστορικό δρόμο Tσάντι Σοκ, στο ναό Λάμι Nαράι και στο επιβλητικό Προεδρικό Mέγαρο. Ακολουθεί το παλαιότερο αριστούργημα της Ινδικο-ισλαμικής αρχιτεκτονικής, το Qutub Minar, (ως ο ψηλότερος μονολιθικός πύργος στη γη), με ύψος 72μ και με τμήματα από Ζαϊνιστικούς και Ινδουϊστικούς Ναούς, κατάφερε να γίνει ένα μείγμα διαφόρων αρχιτεκτονικών παραδόσεων της Αρχαίας Ινδίας και του Ισλαμικού Ιράν.
Πρωινή πτήση για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 5*
  • Ημιδιατροφή κάθε μέρα
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων/τοπικοί φόροι, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά,, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη €600
 • Βίζα εισόδου στην Ινδία €60 περίπου η οποία εκδίδεται από το γραφείο μας ηλεκτρονικά.